A mellplasztika segít az önbizalmunk növelésében

0
78
A mellplasztika segít az önbizalmunk növelésében

Minden nő vágyik arra, hogy vonzó, kívánatos legyen és kellő önbizalommal rendelkezzen, ebben azonban a külsőnek is nagy szerepe van. Ha nem vagyunk megelégedve a kinézetünkkel, akkor az rányomja a bélyegét a kisugárzásunkra, viselkedésünkre is. 

Sok nő abban a szerencsés helyzetben van, hogy formás, telt kebleket tudhat magáénak, sokan vannak azonban a másik oldalon is, akik nincsenek megelégedve a mellük méretével. Számukra ideális megoldást jelenthet a mellplasztika, aminek a segítségével az igényekhez igazítható a kebelméret. 

 

Mielőtt azonban elhatároznánk magunkat mellette, nem árt tisztában lenni néhány fontos dologgal, például, hogy milyen veszélyeket rejthet magában, illetve, hogy mennyire tartós eredményre számíthatunk utána. 

Mennyire biztonságos a mellplasztika? 

Ha megbízható szakemberhez fordulunk, akinek nemcsak kellő tudása, hanem széleskörű tapasztalata is van a mellátalakító műtétek elvégzésében, akkor nincs okunk aggódni.

 

Alapvetően a mellnagyobbítás egy biztonságos eljárás, de persze, mint minden műtét, ez is hordozhat magában veszélyeket. 

 

Kialakulhatnak például spontán fertőzések, vérzések, illetve vérrögképződés is előfordulhat, de ezekkel jóformán mindig számolni kell, amikor kés alá fekszünk, nemcsak akkor, amikor mellátalakító műtétre készülünk.

Mennyire lesz tartós a mellnagyobbítás eredménye? 

A mellplasztika eredménye általában tartós lesz, különösen akkor, ha a szakember profi munkát végez és jó minőségű implantátumokat használ. 

 

Számolni kell viszont azzal, hogy az idő múlásával az öregedési folyamatok hatására átalakulhat az eredmény. A bőr, illetve a szövetek rugalmasságának csökkenésével a mellek formája és feszessége is változhat, illetve az esetleges testsúlyváltozás, illetve a különböző, például a terhesség vagy a változókor miatt kialakuló hormonális problémák is befolyásolhatják a kebleink kinézetét.

Mire számíthatunk a műtét után? 

A mellnagyobbítás után mindig van egy felépülési időszak, amikor a hegek szépen begyógyulnak, illetve a duzzanatok, zúzódások is csökkennek. A beavatkozást követően fájdalmat is érezhetünk, aminek a mértéke egyénenként változó lehet, de minden esetben csökkenthető fájdalomcsillapító szedésével. 

 

A gyógyulási idő alatt fontos, hogy ne végezzünk megerőltető feladatokat, inkább pihenjünk, amennyit csak tudunk. A műtét típusától, illetve a gyógyulás ütemétől – ami mindenkinél egyedi – függően általában néhány hét szükséges ahhoz, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. 

 

Néhány hét után visszatérhetünk a munkába, erőteljes fizikai tevékenységeket – például futást vagy súlyemelést – viszont csak orvosi engedéllyel érdemes végezni. 6-8 hét letelte után akár a sportolást is elkezdhetjük, de ezzel kapcsolatban mindenképp egyeztessünk a műtétet végző szakemberrel! 

 

A végleges eredményt a gyógyulást követően láthatjuk, nagyjából 3-6 hónapon belül.  

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók, amikkel mindenképp érdemes tisztában lenni, mielőtt a mellplasztika, illetve a mellnagyobbítás mellett döntünk.

- hirdetés -