Raffaello torta recept (kókuszos-mandulás torta)

0
2376
rafaello torta

Ez a Ferrero Raffaello torta recept szuper nedvesdús, és a mandula és a kókusz tökéletes kombinációja. Ha szereted az édességet, ezt a tortát is imádni fogod!

Akárcsak közeli testvére, a Ferrero Rocher torta, ez a torta sem nélkülözi a kreativitást. Ha már próbáltál Ferrero Raffaello csokoládét, akkor már számíthatsz arra, hogy mit tartogat számodra ez a torta. Nemcsak szuper nedvesdús, de minden falatban olyan íze van, mint a híres kókuszos-mandulás édességnek.

A kívülről hófehér, hófehér kókuszpehellyel tökéletes jelölt a téli sütéshez. Ugyanakkor a könnyed ízek miatt egész évben tökéletes. Elvégre mikor van rossz idő egy szelet kókuszos süteményre?

Mi van a Ferrero Raffaellóban?
Ha még soha nem próbáltál Ferrero Raffaello-t, az ízprofil a mandula, a kókusz és a krémes fehér csokoládé kombinációjából áll. A trüffel belsejében ropogós süti ostya is található, így az állaga éppolyan függőséget okoz, mint az íze. Mindent egybevetve, egy édesség, amit érdemes tortává varázsolni!

A Ferrero Raffaello torta elkészítése a kinézete ellenére valójában nagyon egyszerű. Az alábbiakban talál egy rövid áttekintést a receptről, mielőtt nekilátna a sütésnek.

Készítsd el a piskótatortát: Melegítse elő a sütőt. Amíg melegszik, kézi vagy álló mixerrel verje fel a tojásokat, a mandulakivonatot és a cukrot a háromszorosára. Ezután egy spatula segítségével forgassa bele a lisztet.

Süssük meg a piskótát: Öntse a tésztát egy kizsírozott kb. 23 centis tortaformába, és süsd 30 percig.

Készítse el a Raffaello tortakrémet: Állókeverővel vagy kézi mixerrel verje fel a krémsajtot, a vajat és az édesített sűrített tejet. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a szárított tejet, és verjük össze.

Áztassa a tortalapokat: Egy kis tálban keverje össze a tejet az édesített sűrített tejjel az áztató krémhez. Ezután a kihűlt tortát egy fogazott kenyérvágó késsel három egyenletes rétegre szeleteljük. Egy kanál vagy tésztakefe segítségével minden tortaréteget megkenünk az áztató krémmel.

Mázasítsuk és fedjük le a tortarétegeket: Az egyik tortaréteget megkenjük a tortakrémmel, a tetejére pedig a darált mandulát és az ostyákat szórjuk. Ismételje meg a másik réteggel, a kerek tetejű réteget a legfelső rétegnek tartogatva. A torta külsejét a maradék tortakrémmel mázolja be, és a tetejére Ferrero Raffaello darbkákat és kókuszreszeléket szórjon.

Hagyja a tortát megdermedni: Tárolja a tortát egy légmentesen záródó tortaedényben egy éjszakán át, hogy megszilárduljon és az ízek kifejlődhessenek. Szeletelje fel és élvezze!

Raffaello torta tippek és trükkök

Az alábbiakban talál egy maréknyi tippet és trükköt, amelyek segítenek a tökéletes Ferrero Raffaello torta elkészítésében.

Kényeztesse édesített kókuszreszelékkel. Ha valódi édesszájú vagy, válassz cukrozott kókuszreszeléket az édesítetlen helyett.
Használjon lágyított vajat és krémsajtot. Hagyja a vajat és a krémsajtot 30 percig szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljanak, és könnyebb legyen velük dolgozni.
Használjon őrölt mandulát. Ahelyett, hogy pörkölt mandulaszeleteket használna, szórjon inkább őrölt mandulalisztet, ha finomabb textúrát és állagot szeretne.
Hagyja a süteményt egy éjszakán át megdermedni. Ha egy éjszakán át hagyja megdermedni a süteményt, akkor a legjobb ízt és állagot kapja. Megéri a várakozást!

Hogyan készítsünk Ferrero Raffaello tortát?

Összetevők

TORTALAP
5 tojás
200 g cukor
95 g liszt
1 teáskanál mandula kivonat

RAFFAELLO TORTAKRÉM
450 g krémsajt szobahőmérsékletű
230 g sótlan vaj lágyítva
280 g sűrített tej
45 g kókuszreszelék
35 g tejpor

TORTA RÉTEGEZÉS
125 g tej a torta áztatásához
2 evőkanál sűrített tej a torta áztatásához
145 g pirított mandula
55 g zúzott vanília ostya

A TORTA DÍSZÍTÉSE
85 g kókuszreszelék
12 Ferrero Raffaello golyó

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Állókeverővel vagy kézi mixerrel addig verjük a tojásokat, a mandulakivonatot és a cukrot, amíg a térfogata nagyjából megháromszorozódik.

Egy spatula segítségével harmadolva forgassa bele a lisztet, éppen csak addig, amíg összeáll. Különösen ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl a tésztát, különben a sütemény elveszíti a habosságát.

Tegye a tésztát egy kizsírozott 9 hüvelykes formába, és süsse 30 percig. Az állag ellenőrzéséhez szúrjon fogpiszkálót a torta közepébe. Ha tisztán jön ki, akkor kész.

FERRERO RAFFAELLO TORTAKRÉM
Álló- vagy kézi mixerrel verjük fel a lágyított krémsajtot és a vajat az édesített sűrített tejjel. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a tejport, és addig verjük, amíg jól összeáll.

A TORTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Egy kis tálban keverjük össze a tejet és az édesített sűrített tejet az áztató krémhez. Tegyük félre. A megsült tortát három, egyenletes rétegre szeleteljük.

Tésztakefével vagy kanállal kenjünk meg minden tortaréteget egy kis áztató krémmel.
Az egyik tortaszeletet vágódeszkára helyezzük, mellette egy tálban a tejes keverékkel.

Az egyik alsó tortalapot megkenjük a tortakrémmel, majd egy réteg darált mandulát és ostyát teszünk rá. Ismételje meg a középső réteggel. A két cukormázas tortaréteget egymásra rakjuk. A tetejére tegye a mázatlan felső tortalapot.

Díszítse a torta külsejét és tetejét a maradék tortakrémmel, Ferrero Raffaello golyókkal és kókuszreszelékkel.