Használt vagy új gamer laptop

0
726
fiú laptoppal

Ha játékról van szó, akkor nagyon sokan a PC-re esküsznek, de vannak olyanok is, akik inkább laptopot vásárolnak gamerkedésre is, mert azt sokkal könnyebb magukkal vinni, bárhova is menjenek.

Első lépésként fontos átgondolni, új vagy másodkézből származó terméket szeretnénk választani. A döntés szempontjából igazából hasonló feltételeknek kell megfelelnünk, mint egy normál laptop megvásárlásánál. Ilyen lehet például a rendeltetésnek megfelelő méret, a felszereltség, valamint a garanciális lehetőségek, a teljesítmény, a képernyőfelbontás és az élettartam.

A legtöbb laptop minőségi Intel processzorokat használ, egy gamer laptop esetében legalább -i5-ös, de inkább i7-es processzor kell. Az utóbbi években az AMD is felzárkózott a teljesítmény tekintetében és ár-érték arányban sokszor még jobbnak is számít. Az AMD processzorokat tekintve legalább AMD Ryzen 5 processzor kell a gamer laptopok megfelelő működéséhez, de még jobb, ha AMD Ryzen 7-es processzorral üzemel. A legkeresettebb gamer laptopokba nem megfelelőek a hagyományos, processzorba integrált videokártyák, azokba önálló kártyát érdemes rakni, mely a processzoron kívül helyezkedik el, saját memóriával rendelkezik. Minél nagyobb a kártya belső memóriája, annál jobban járunk, gyorsabb lesz az eszközünk. A RAM memória képes lehet befolyásolni a játékok zavartalanságát és a laptop általános működését is, ezért a RAM kapacitásának legalább 16GB-nak kell lennie, a megfelelő működés érdekében legalább annyi memóriát kell igénybe vennie, de a legjobb laptopok akár a 64GB-t is elérhetik.

A legtöbb gamer laptopban manapság már csak SSD hely van, de előfordul, hogy HDD-nek is van hely kialakítva, ami azért előnyös, mert bár a HDD lassabb, de méretarányosan jóval olcsóbb. A HDD-t a nagy mennyiségű játékadatok tárolására, az SSD-t pedig a rendszer- és hasonló fájlok tárolására tervezték. Ezenkívül, ha a játék SSD-re van telepítve, akkor sokkal gyorsabb lesz a betöltési idő.

A játékélmény javítása érdekében a használt gamer laptopok esetében is az a jó, ha a kijelzőnek minél jobb a felbontása. Ezt pixelben, azaz képpontban fejezik ki és nem szabad lejjebb adni az 1920×1080 pixel felbontásnál, illetve manapság már egyre jellemzőbb a 120 Hz vagy az annál magasabb képfrissítési arány, amely folyamatosabbnak tűnő képélményt biztosít. Továbbá fontos az akkumulátor kapacitása is, mert a gamer laptopok sok energiát emésztenek fel.

Egy laptop vásárlásánál érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyit szeretnénk rászánni az új eszközünkre, mert a gamer laptopok esetében az erősebb hardver miatt megnövekedik az ár. Azonban fontos figyelembe venni azt is, hogy a használt és a vadonatúj darabok között nem biztos, hogy annyira nagy és látványos lesz az árbeli különbség.

Ha használt gamer laptopot szeretne vásárolni, akkor a cégünk az egyik legjobb választás, mert széleskörű termékkínálattal rendelkezik. Nézzen szét a termékeink között itt.

- hirdetés -