Az ajándékozásban rejlő erő

0
603
női karácsonyi ajándék

Közeledik a karácsonyi időszak és egyre többet töprengünk azon, hogy kinek mit adjunk ajándékba. Ebédidőben a kellemes beszélgetések, üres netezés helyett a webshopokat böngésszük vagy a felszabaduló egy órában, a gyors ebédet követően az üzleteket járjuk. Az ajándékozás olyannyira alapvető része társadalmunknak, hogy ritkán merül fel bennünk a kérdés, valójában miért is csináljuk.

Az ajándékozás mögött rejlő csodálatos erő kulcsfontosságú a kapcsolatok építésében és fenntartásában. Ha jól ajándékozunk és nem érezzük kínlódásnak, tehernek ezt a szertartást, akkor a megajándékozott is érezni fogja azt a megmagyarázhatatlan hatást, ami szebbé teszi az ünnepet. Legyen az születésnap, névnap, karácsony, vagy egyszerűen csak egy céges ajándék, mely megköszöni a munkavállalók helytállását, hatalmas értéket tulajdoníthatunk neki, ha jól csináljuk.

Szakértők szerint – akik az ajándékozás tudományának szentelték munkásságukat – nem egy tárgy vagy élmény átadásáról kell szólnia ennek a szokásnak, hanem egyféle társadalmi aspektusként kell jelen lennie: adni, kapni és viszonozni. Nem magának az ajándéknak a tényleges értékéről szól, hanem a kapcsolatok ápolásáról, javításáról.

Az ajándékok köveket törnek és megvan az erejük, hogy horgonyt állítsanak egy életre szóló kapcsolathoz. Főként a párkapcsolatok esetében. Ami ronthat az ajándékozásban rejlő erőn, ha erősen mellényúlunk, hiszen ezzel azt is eláruljuk, hogy hibásan fogtuk meg a megajándékozott fél igényeit, ami egy szerelmi kapcsolatnál a nők szemében nem túl nagy előny. A legjobb, ha bizonytalanság esetén biztos meglepetéshez nyúlunk és választunk egyet az ajándékcsomagok közül. A meglepetesem.hu weboldalon biztos lesz olyan csomagba való finomság, ital vagy apró meglepi, amivel garantáltan örömet okozunk. Számtalan nők számára is tökéletesen megfelelő ajándékot találhatunk, ami egy munkahelyi karácsony alkalmával is igen jól jöhet.

Az ajándékok mindenesetre segíthetnek abban, hogy egyszerű és természetes módon kezeljük és javítsuk a kapcsolatainkat.

- hirdetés -