Kerti pavilon a klasszikus pavilon alternatívájaként

0
352
kerti pavilon

Támad a hőség? Szinte éget a nap? Vagy éppen a gomolyfelhők esővel fenyegetnek, pedig a hőmérő higanyszála jócskán kinti időjárást mutat? Alapvetően mindegy, melyik opcióról van szó, mivel van egy nemcsak praktikus, hanem kifejezetten esztétikus megoldás a „problémára”. Így aztán a külső körülmények nyomban lényegtelenné válhatnak.

Szúnyoghálóval és függönnyel a tökéletes partiélményért?

A kerti pavilonok kétségtelenül a legjobb helyszínei a kint megrendezett partiknak, baráti összejöveteleknek, családi találkozóknak, vagy éppen hajnalig tartó lagziknak. Miért is ne ünnepelhetne így a násznép, ha egyszer extra méretű típus is elérhető a kínálatban? Mindegy, hogy odakint dől a forróság, a szúnyogok nem okozhatnak problémát, lévén a hálóval rendelkező modellek kitűnő hatásfokkal tartják távol a vérengző vérszívókat. Senkinek sem kell véresre tapsolni a tenyerét azért, mert mindenhonnan támadnak a zümmögő paraziták.

A függönyök nagyon vonzó külsőt kölcsönöznek a pavilonok számára, ráadásul egy egyszerű mozdulattal el is húzhatóak, ha úgy kívánja a helyzet. Így tulajdonképpen pusztán egyetlen tető választja el a bent tartózkodókat az égbolttól. Még jó, hogy ez az a körülmény, ami vonzza a jobbnál jobb partikat. Sőt akár piacokon vagy vásárokon, standként is megállhatják a helyüket.

Fém vagy alumínium?

Ez a kérdés egyetlen módon válaszolható meg. Egyrészt akkor, ha a gardenway.hu kínálata a feleletadás alapjaként szolgál, lévén itt minden olyan modell megtalálható, ami csak szóba jöhet a témában. Másrészt akkor, ha az egyéni elvárások, elképzelések és célok előtérbe kerülnek. Mert nyilván nem mindegy, hogy egy újra és újra felépítendő pavilon megvásárlása a célszerű, lásd standok esetén, vagy egy tartós szerkezet felállítása. A fém variációk akkor a legideálisabbak, ha nem kell őket folyton összeszerelni, majd újból összerakni. Az alumínium típusok erre sokkal alkalmasabbak, lévén pillesúllyal rendelkeznek, rugalmasak, könnyen kezelhetőek. Ugyanakkor, ami az alumínium, mint alapanyag legnagyobb erejét adja, az az ellenállósága. Sokan azt gondolják, hogy nem képes felvenni a versenyt a fémmel, ám ez tévedés. Nem, hogy felveszi a versenyt, konkrétan ebben a megmérettetésben győzedelmeskedik is.

Melyik színvilág a befutó?

Ez abszolút egyéni ízlés kérdése. Az biztos, hogy a pavilonok a kertek ékeivé léphetnek elő. Nemcsak központi helyekké válhatnak, ahol a jó hangulat, a szórakozás garantált, hanem konkrétan olyan építményekké, amik jól mutatnak, amik vonzzák az elismerő tekinteteket, és természetesen a bókokat. Ez a dicséret mindenkinek kijár!

A kerti pavilonok mellett szól, hogy könnyen mozgathatóak, mobilizálhatóak, egyszerűen hadi rendbe állíthatóak, és ugyanilyen könnyedséggel el is pakolhatóak a következő szezonra. Vagyis az élethosszuk nem pár hónapban mérhető, hanem sokkal inkább hosszú években. A színpaletta sokszínűségének hála az egyedi választás nem ütközhet akadályba, ahogy a stílusos, funkcionális, praktikus végeredmény sem – mindenki legnagyobb örömére!