Ha kamaszokkal nyaralunk, akkor jó útitárs a gamer laptop!

0
507
gamer laptop

Nyaralásra nem vihetjük a számítógépet a játékfüggő kamasz fiataloknak, így könnyen megeshet, hogy nem szívesen vállalkoznak az utazásra, inkább otthon maradnának, hogy számukra „értékesebb” módon használják ki a nyarat. A használt gamer laptop beszerzése viszont tökéletes megoldás, mert magunkkal vihetjük és kihívásnak tekinthetjük, hogy bebizonyítsuk nekik: a nyaralás alatti programok miatt érdemes feláldozni a játékidőt. De vajon a gamer laptopnak milyen felszereltséggel kell rendelkeznie, hogy jól fussanak rajta a komolyabb játékok is?

A gamer laptop felszereltsége

Ha utánanézünk, hogy mennyiért tudunk beszerezni egy igazán jó, új gamer laptopot, akkor biztos nem kapkodunk majd utána. Viszont van egy gazdaságosabb lehetőség is, hogy ne maradjon ki a csomagból a gyerkőc csalogató felszerelés. Ez pedig a használt gamer laptop, melynek az alábbi dolgokat kell produkálnia ahhoz, hogy jól fussanak rajta a komolyabb játékok. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos jellemzőt, amelyeket érdemes figyelembe venni a választásnál:

  • Processzor: kiemelkedően fontos egy erős, többmagos processzor. A játékok futtatásához szükség van egy modern, gyors CPU-ra, például az Intel Core i7 vagy az AMD Ryzen 7 sorozatára.
  • Grafikus kártya: a játékok futtatásához szükség van egy dedikált grafikus kártyára. Keresd az Nvidia GeForce vagy az AMD Radeon legújabb generációját, amelyek erős GPU-t nyújtanak a magas grafikai igényű játékokhoz.
  • RAM: a rendszer memóriájának mérete is fontos tényező. A legtöbb játékhoz legalább 16 GB RAM ajánlott, mert így elkerülhetjük a szűk keresztmetszeteket és zavartalanul futtathatjuk a játékokat.
  • Tárhely: a játékok mérete gyakran nagy lehet, ezért érdemes olyan gamer laptopot választani, amely legalább egy 512 GB-os SSD-vel van felszerelve. A SSD lerövidíti a betöltési időket és gyorsabb adatolvasást biztosít.
  • Kijelző: a jó minőségű kijelző fontos a játékélmény szempontjából. Válassz legalább Full HD (1920×1080) felbontású IPS vagy VA panelt, amely élénk színekkel és jó betekintési szögekkel rendelkezik.
  • Hűtés: a gaming laptopok erős terhelés alatt állnak, ezért fontos a hatékony hűtés. Keresd az olyan modelleket, amelyek kettős ventilátorral és hatékony hőelvezető rendszerrel rendelkeznek.
  • Akkumulátor élettartama: bár egy gaming laptop akkumulátora általában nem lesz olyan hosszú élettartamú, mint a hagyományos laptopoké, azért érdemes olyan modellt választani, amely képes elfogadható időn keresztül üzemelni akár játék nélkül is.

Fontos, hogy olyan felújított laptopot válasszunk, amely megbízható forrásból származik, és valódi garanciával rendelkezik. Ezzel a jól felszerelt gamer laptoppal a kamasz fiatalok is élvezhetik a nyaralást, hiszen a játékidejüket sem kell teljes mértékben feláldozniuk a nyaralás kedvéért.

- hirdetés -