Minden igénynek megfelelő télikertek gyártása

0
381
télikert

Egy reggeli kávé a kertben sokaknak a tökéletes napkezdés definícióját jelenti. Míg nyáron az időjárás biztosan nem áll ennek útjába, a meleg szezon után ez lehetetlenné válhat. Van azonban egy megoldás, ami lehetővé teszi, hogy egész évben élvezzük ezeket a pillanatokat. Természetesen a télikertek gyártása az, aminek köszönhetően az időjárástól függetlenül pihenhetünk a „szabadban”.

A télikert a ház egyfajta meghosszabbítása. A falai üveg- vagy polikarbonát szerkezetekből állnak, amelyek ajtókkal felszerelve lehetővé teszik a kertbe való kijutást. A télikertek gyártása során nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az ajtajai tartósak és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóak legyenek. Ezért azok, akiket érdekel a télikertek gyártása, a leggyakrabban a polikarbonát ajtókat választják. Ezek könnyűek és ellenállóak, nem igényelnek gyakori karbantartást, és az évek során is változatlan marad a megjelenésük. A polikarbonát előnye a képlékenységében is rejlik, aminek köszönhetően különböző formájú ajtók alakíthatóak ki.

Modern télikert kibővült funkciókkal

A hátsó udvari narancsházak története a XVII. századig nyúlik vissza, amikor is a palotákhoz és kastélyokhoz hozzáépített szerkezetek egzotikus növények üvegházaként szolgáltak. Amint a neve is mutatja, a narancsházakat egykor citrusfélék termesztésére és olyan növények teleltetésére használták, amelyek nem élték volna túl a hideg évszakot. Az idő múlása és az új építészeti trendek ellenére a modern télikertek még mindig népszerűek, sőt, egyfajta reneszánszukat élik.

A télikertek mindig is a ház kibővítését jelentették. A múltban azonban a funkcióik szigorúan meghatározottak voltak. A megfelelő hőmérsékleti viszonyok és a kedvezőtlen külső hatásoktól való védelem lehetővé tette a növények téli termesztését. Egyes üvegházak a hideg őszi és téli napokon pihenőhelyet is biztosítottak. Manapság a modern télikert egzotikus növények termesztésére is szolgál, de a felhasználása sokkal szélesebb körű lett. A leggyakrabban hangulatos pihenőhelyként funkcionál, ahol a lakók és a vendégeik a téli hónapokban is „kint” tölthetik a szabadidejüket.

- hirdetés -