Az elektromos roller használata az egészségre is jó hatással van

0
233
elektromos roller

Még csak néhány évvel ezelőtt jelent meg, mégis meghódította az egész világot. Az elektromos roller koncepciója már régóta körvonalazódni látszott, de voltak bizonyos technológiai határok, amik nem engedték eme találmány elterjedését. Elsősorban az akkuk méretével és töltöttségi szintjével volt probléma, amit mára már sikerült megoldaniuk a mérnököknek, ezért számítanak olyan népszerű városi közlekedési eszközöknek az elektromos rollerek.

Elektromos roller, mint sport?

De hát csak ráállunk és gurulunk! Ugyanezt szokták felhozni az elektromos biciklik ellen is. Azaz, hogy nincs szükség különösebb erőkifejtésre haladás közben. Tény, hogy a szervezetünk rollerezés közben nincs kitéve akkora igénybevételnek, mint pl. kocogás vagy görkorizás közben, viszont az elektromos roller használata is egyfajta mozgásformának tekinthető. Még mindig jobban megmozgat, mint az autó volánja mögött ülni órákon keresztül. Egyrészt az egyensúly megtartása érdekében szükség van izommunkára is. Hosszú, egyenes szakaszokon az elektromos rollerrel történő haladás már-már unalmasnak tekinthető külső szemmel. Viszont, aki tudja, hogy mit jelent a kis átmérőjű kerekkel belehajtani egy kátyúba, az tudja, hogy bizony rollerezés közben nem lankadhat a figyelmünk.

Az elektromos roller gumi csere otthon is elvégezhető

Ha ki tudjuk cserélni a kerékpárunk vagy a babakocsi gumiját, akkor valószínűleg ez sem fog problémát okozni. Az elektromos roller gumi az egyik leginkább kopó alkatrész, használattól függően. A gumi kopása sok mindentől függ. Egyrészt sokat nyom a latba az elektromos roller gumi minősége, az útviszonyok, a használó vezetési stílusa, hiszen már bizonyára mindenki látott egy-egy rollerrel száguldozó egyént, aki a gumikat nem kímélve csapatta a zsúfolt utcákon.

Aki komolyan veszi a rollerezést, az nem bízza véletlenre az elektromos roller gumi választást. E tekintetben lehetőség van levegőmentes tömör gumira váltani. Így nem kell a defekt miatt aggódni, ezen kívül időtállóbb választásnak számít, viszont kevésbé nyeli el az egyenetlenségeket.