5 dolog, amit tudnod kell a kávégép kapszulák választása előtt

0
487
gömb

Az otthoni kávéfőzés a mindennapok részét képezi, hiszen reggel, amikor felkelünk, az első dolgunk, hogy főzzünk egy jó erős feketét. A kávégép kapszulák segítségével gyorsan és kényelmesen készíthetjük el reggeli kávénkat. Viszont a kapszulák kiválasztására érdemes odafigyelni. Nézzük, mi az, ami alapján érdemes egy-egy kávékapszulát kipróbálnunk.

Fontos az ízvilágunk ismerete

Az első és legfontosabb szempont az ízvilágunk ismerete, hiszen mindenki másfajta ízű kávét kedvel. Sokan az igazi keserű kávét, míg mások inkább a lágyabb aromájú kávékat kedvelik. Mielőtt meghozzuk döntésünket a kapszulákat illetően, gondoljuk át, hogy nekünk vajon melyik ízlene. A kávégép kapszula gyártói általában különféle ízben kínálják termékeiket. Próbáljunk ki minél többet, ne ragadjunk le a legelső íznél.

A kávé erőssége

A másik meghatározó szempont a kávé erőssége lesz. A különböző kapszulák más és más koffeinmennyiséget rejtenek. Ezeket pontosan megjelölik a kapszulák dobozán. Ha csak reggel fogyasztunk el egy kávét, akkor válogassunk az erősebbek közül, míg, ha napjában többször is szeretnénk kávézni, akkor a gyengébbekkel próbálkozzunk.

A kávégép

Az sem mindegy, hogy milyen kávégépet vásárolunk. A kapszulás kávéfőző ingyen is elérhető jó pár gyártónál, így például a Lavazza márkánál, hiszen kihelyezik azokat az otthonokban, az irodákban vagy a különféle vendéglátóegységekbe is. Vásárláskor figyeljünk oda, hogy a géphez illő kapszulát vásároljunk, hiszen egy Lavazza, egy Dolce Gusto vagy egy Nespresso gép is teljesen más kapszulát kíván. Nézzük meg minden esetben a gépek használati utasításában a gyártó ajánlását és a kompatibilitással kapcsolatos információkat.

Ár-érték arány

Az sem mindegy, hogy mennyiért vásárolunk gépet és ehhez mennyibe kerül egy-egy kapszula. Ha a kapszula a későbbiekben nagyon drága lenne, akkor lehet, hogy nem éri meg azt a készüléket megvásárolni. A kapszulák ára a márkától és a típustól függ. Ha körülnézünk vásárlás előtt a neten, akkor nagyon gyorsan megtaláljuk azt a gépet és kapszulát, amit mi is megfizethetőnek találunk. Természetesen a minőségre is figyeljünk oda, ne csak az árra.

Láthatjuk, hogy a gép és a kapszulák megvásárlása nem is olyan egyszerű feladat. Viszont, ha éppen az egyik gyártó akciót hirdet és csomagban olcsóbban jutunk hozzá a géphez és egy jó adag kapszulához, akkor mérlegeljünk, de ne sokáig, mert lecsúszunk az akcióról. Ha megfelelő kapszulát választunk, akkor garantáltan élvezetes lesz a reggeli kávézás.

- hirdetés -