Peru utazás – hogyan készüljünk fel az izgalmas nyaralásra?

0
545
Peru utazas

Kiknek érdemes komolyan elgondolkodni a Peru utazás lehetőségén? Nos, Dél-Amerika harmadik legnagyobb országaként, Peru a régi korok történelmének szerelmeseit vonzza a leginkább. Azokat a modern Indiana Jones-okat, akik az ősi titkok nyomába eredve szeretnék megtapasztalni, milyen a Machu Picchu tetejéről megszemlélni az egykori Inka Birodalmat, vagy szívesen tapasztalnák meg a saját bőrükön a hatalmas ősi rajzok, a Nazca-vonalak keltette elképesztő hatást.

Peru utazás – amit semmi esetre se hagyjunk ki

Ha Peruban járunk, egyenesen „bűncselekménynek” minősül, ha nem látogatunk el Cusco-ba, amit az ország régészeti fővárosaként tartanak számon. Az egykori Inka Birodalom fővárosban, Cusco-ban tapintani lehet a történelmet. Az inkák által létrehozott építészeti emlékművek viszonylag jó állapotban maradtak meg itt. A hatást a spanyol hódítások után épített katedrálisok még különlegesebbé, egyedibbé teszik.

Peru utazás az izgalmas gasztronómiai kalandozás jegyében

Az ősi Peru titkait kutatva bizony könnyedén megéhezhetünk – még szerencse, hogy az ország kulináris tekintetben kész főnyeremény! A peruiak nagyon szeretik a levest, annak minden formáját finoman készítik. A rántással készített, zöldségekben gazdag leveseket általában kukoricával és sütőtökkel tálalják. A perui konyha főételei az egyszerűség jegyében többnyire halból vagy valamilyen más húsból állnak. Köretként a krumpli és a lencse a legkedveltebbek. A konyhában szívesen tevékenykedők elleshetnek egy-két ötletet, amit a perui nyaralás végén, odahaza bátran kipróbálhatnak – a végeredmény garantáltan a napfényes vakáció ízeit idézi majd.

Peru utazás – hogyan készüljünk fel a nyaralásra?

Sajnos az életünk számtalan megszokott szegmense, így az utazás is, a koronavírus megjelenése óta más, sokesetben körülményesebben kivitelezhető formát öltött. Ha Peruba oltottként utazunk, a reptéren egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet is kötelezők vagyunk felmutatni, mielőtt belépünk az országba. Vízum nem szükséges, viszont az útlevelünk lejárati ideje meg kell haladja a fél évet.

- hirdetés -