Hogyan válasszuk ki a legjobb pehelypaplant az Ön számára?

0
407
pehelypaplan

A megfelelő paplan vagy ágyneműhuzat megtalálása gyakran olyan, mintha egy remek cipőt találna – az emberek olyan stílusokat részesítenek előnyben, amelyek illeszkednek személyiségükhöz és igényeikhez. Ha a természetes pehely minőségébe fektet be, néhány kulcsfontosságú választáson múlik, hogy megtalálja a személyes stílusához illő paplant. Engedje meg, hogy segítsünk eligazodni a legfontosabb szempontok között, hogy megtalálhassa az Önnek megfelelőt.

Miért a pehely a legjobb választás paplannak?

A Cool Market webáruház kedvence a pehely. Ez a legjobb töltelék az ágyneműhöz, mert a természet alkotta ezt a páratlan anyagot, amely ultrakönnyű és egyenletes hőmérsékletet biztosít egész évben. Semmilyen szintetikus anyag sem tud versenyezni a pehely hő-súly arányával. Ez azért fontos, mert a legtöbb ember úgy találja, hogy minél kevesebb súly van a tetején, annál pihentetőbb az alvásuk. A pehely nyári paplanban is jól használható, mert természetes tulajdonságai egyenletesebb hőmérsékletet biztosítanak, mint a szintetikus töltelékek. Azt akarjuk, hogy ügyfeleink jól aludjanak, megérdemlik.

Találja meg a legjobb paplant az alvási környezetéhez

A paplan súlyának a környezet melegéhez igazítása a legfontosabb lépés az Ön számára legjobb paplan kiválasztásában. Sokan meleg környezetben alszunk a habszivacs matracok, a meleg éghajlat, az életkor miatt megnövekedett testhőmérséklet vagy akár a vacsora mellé adott pohár bor miatt. Ha meleg környezettel szembesül, egy könnyű pehelytakaró vagy pehelytakaró lenne a legjobb választás. Ha kétségei vannak, válasszon könnyebben. Takarót mindig felvehet, de a meleg takarót nem lehet lehűteni. Másrészt a hideg éghajlaton élőknek vastag paplanra van szükségük, amikor a külső hőmérséklet nulla alá süllyed, és a ház egyszerűen nem tud meleg lenni. A minőség minden melegségi szinten megtalálható, és nem szabad összetéveszteni a pelyhességgel vagy a vastagsággal. Ezt szem előtt tartva határozzuk meg, milyen alvási környezettel rendelkezik azáltal, hogy megtudja, milyen alvó.

Az alku a mennyiségről a minőségről

A takaró minősége az elkészítés részleteitől függ, nem pedig attól, hogy hány gramm pehely van benne. Néha hallunk olyan ügyfelektől, akik úgy gondolják, hogy a könnyű melegítő paplanjuk nem jó minőségű, mert túl vékony. Ugyanakkor hallunk olyan ügyfelekről is, akik szeretik a nagy, bolyhos takarójukat, de éjszaka túl melegük van. A pehely olyan erős szigetelő, hogy nem kell belőle sok a melegítéshez. Itt a kulcs az, hogy a megfelelő mennyiségű pehelyt kapja meg, és ne pakolja meg a takaróját annyi pehellyel, amibe jó móka merülni, de szerencsétlen az éjszakai izzadság miatt.

 

Mitől melegebb az egyik pehelytakaró a másiknál?

Vannak, akik összekeverik a „töltési teljesítményt” a „töltési tömeggel” azzal a gondolattal, hogy a nagyobb töltési teljesítmény csökkentése automatikusan melegebb paplannal egyenlő. Bizonyos mértékig ez igaz, de a történetben több is van.

A töltési teljesítmény a padlás vagy bolyhok mérésére utal. Ez a minőség igazi mércéje, és 1 uncia pehely által elfoglalt terület mérésével tesztelik. Minél több helyet foglal el; annál nagyobb a töltési teljesítmény. A nagyobb töltőerő könnyebb, bolyhosabb takarót ad egy adott melegségi szinthez.

A töltősúly a melegség fő mozgatórugója. Ez egyszerűen annyi, hogy hány gramm pehely van egy paplanban. Minél több pehely kerül a paplanba, a melegítés szintje növekszik. Nem igényel sok fáradságot a munka elvégzéséhez, így a megjelenés megtévesztő lehet.

A melegítési szint a töltőerő és a töltőtömeg együttes eredménye egy meleg – vagy nem túl meleg – paplan létrehozásához.

A jó hír az, hogy a paplanokban a melegség szintjére összpontosíthat; nem kell aggódnia a töltési teljesítmény vagy a töltési súly miatt. A melegítési szint a legfontosabb mérőszám, amely biztosítja, hogy elégedett legyen az új paplanjával.

Hogyan szerezheti meg a legtöbb luxust a pénzéért?

A pehelypaplanokban luxusélmény a pehely könnyedsége, pihe-puhasága és ritkasága. Nincs is jobb érzés, mint egy felhőszerű kényelembe bújni, hogy jó éjszakai alvást kezdjen. Korábban már beszéltünk arról, hogy a nagyobb töltési teljesítmény több pelyhességet és kisebb súlyt eredményez, de van még két szempont a luxuspaplan kiválasztásakor: a szálak száma és a pehely típusa.

Szálak száma:

A szálak száma az egy négyzethüvelyk szövetre eső szálak számát jelenti. Minél nagyobb a cérnaszám, annál finomabb és szorosabb szövésű az anyag – bizonyos pontig. Sokan a szálszámot használják egyedüli mérőszámként, de a több nem mindig jobb. A nagyon nagy szálszámú szövetek merevek és sűrűek lehetnek a szövésük módja és a szálak minősége miatt. Egy jó hüvelykujjszabály, hogy ne vásárolj semmit 800 felett vagy 200 alatt.

  • A legalacsonyabb szálszám 100 és 180 között van (ezt muszlinnak nevezik)
  • A 200-nál nagyobb szálszám kiváló minőségnek számít
  • A 400 és 600 közötti szálak száma luxusnak számít

Az anyag tapintása és teljesítménye azonban az idő múlásával nem csupán a cérnaszámtól függ – különösen, ha pehelyálló anyagokról van szó. A paplanokban vagy lepedőkben megszokottól eltérően a pehelyálló szövetek szorosan vannak szőve, hogy a pehely a paplan belsejében maradjon. A pehelyálló szöveteknél a legfontosabb tényező a tartósság és a könnyű súly, amely 230 és 500 szálszám között van optimalizálva. Ezzel szemben egy 1000 szálszámú szövettel, amely nehéznek érzi magát, és kisebb és gyengébb szálakkal rendelkezik, miközben kompromisszumot ad a pehelyállóságban.

A pehely típusai: fajták és eredet

Nincs különbség a szemnek a kacsa és a libatoll között. Valójában tudósainknak mikroszkóppal kell ellenőrizniük a fajtát minden egyes szállítmánynál. A libapehely drágább, mert ritkább. A pehely áru, ezért követi a kereslet és a kínálat törvényeit. Kacsából több pehely kapható a piacon, mint libából, így a kacsapehely megfizethetőbb.

A töltési teljesítmény a kacsa- és libatoll között egyforma. Egy bizonyos méretű pehelyfürt például 500 töltési teljesítményű lesz, akár kacsából, akár libából származik. A töltőerő többet mond a teljesítményről, mint a faj.

A kétféle pehely közötti különbség a nagyon magas töltési teljesítménynél jelentkezik – 600 töltési teljesítmény felett. A libapehely jellemzően nagyobb töltőképességgel kapható, mint a kacsapehely.

És az utolsó megkülönböztetésünk a származásból származik. A világ hidegebb régióiból érkező lefelé nagyobb és bolyhosabb lesz. Ezért az európai lefelé Magyarországtól és Franciaországtól gyakran magasabb töltőerővel rendelkezik.

A terelőlemez kivétele a terelődobozból

A pehelypaplanokban két fő konstrukció létezik, az átvart doboz és a terelődoboz. A paplan mindkét szövetrétegen átvarrott dobozban van átvarrva. Gyakran használjuk ezt az építési módot könnyű paplanok és takarók esetében, mivel nincs sok pehely a padláson, és az átvart doboz egyenletesebben fogja elosztani a pehelyt. Az átvart konstrukció gazdaságosabb is. Hátránya, hogy hideg foltok keletkezhetnek az öltésvonalaknál, mert a pehely eltávolodik ettől a területtől.

A Baffle Box dizájn a háromdimenziós szövetfalú dobozokra utal, amelyek lehetővé teszik, hogy a pehely a lehető legteljesebb mértékben megemelkedjen, miközben egyenletes eloszlást biztosít a dobozokon belül – hideg foltok nélkül. A terelődobozokon mindegyik doboz sarkában van egy kis nyílás, így pehellyel meg lehet tölteni. Ez a konstrukció sima megjelenést kölcsönöz a takaró tetejének.

Méretezés a siker érdekében

A takaró kiválasztásakor a méret az utolsó szempont. Számos méret közül választhat.
Valójában az a döntés, hogy az ágyának megfelelő méretet válasszunk-e, vagy egy túlméretezett paplant, amely lehúzza az ágyról. Az európai stílusú takaró úgy van méretezve, hogy az ágy tetején üljön kis kendővel. Az Egyesült Államokban azonban hajlamosak arra, hogy a paplanjaik az ágy mellett lógjanak, mint egy ágytakaró. Ha több kendőt keres, egy túlméretezett takaró jobban passzol a stílusához.
Fontolja meg azt is, hogy a paplant vagy a pehelypaplanhuzatot választja-e.

  • Vannak, akik a lehető legjobban hozzá akarják állítani a paplanhuzat méretét, mivel nincs ipari szabvány
  • Vannak, akik azt szeretik, ha a takaró valamivel nagyobb, így jobban felbolyhosodik a paplan belsejében
  • Mások nagyobb paplanhuzatot vásárolnak normál méretű paplannal, hogy a terített megjelenést a nagyobb paplan költsége nélkül kapják meg.

Végül ott van a régi probléma a párok között. Vannak, akik forgolódáskor magukkal húzzák a takarót, így párjukat kint hagyják a hidegben. Szerencsétlen partnereik nagyon értékelik a túlméretezett takarót, így éjszaka is melegen tudnak maradni!

Noha a pehelypaplan kiválasztásakor számos szempontot figyelembe kell venni, a melegítési szint a legfontosabb a megfelelő beállításhoz. A többi szempont – a töltőerő, a cérnaszám, a pehely típusa, a szövet típusa, a felépítés és a méret – segít abban, hogy tökéletesítsd a pehely boldogságát, és önbizalmat adnak a döntésedben. Nem gyakran veszel pehelypaplant, mivel olyan sokáig tart. Ezért szeretné az első alkalommal jól megcsinálni, és kiválasztani a stílusának megfelelő paplant.

Látogasson el a Cool Market webáruházba, és tekintse meg termékeinket.