Amerikai palacsinta receptek

0
975
amerikai palacsinta recept

Íme a két legnépszerűbb egyszerűen elkészíthető amerikai palacsinta recept, ha ki akarod próbálni a kedvenc amerikai filmjeidben látott reggelit.

Habkönnyű amerikai palacsinta recept

Ez az egyszerű amerikai palacsinta recept könnyű és laza palacsintákat készít, amelyek nagyszerűek egy hétvégi villásreggelihez. Próbálja ki, hogy sütés előtt egy nagy marék friss áfonyát ad a tésztához.

Egy adag 256 kcal-t, 7 g fehérjét, 35 g szénhidrátot (ebből 9 g cukor), 9,5 g zsírt (ebből 5,5 g telített zsírsavakat), 1,5 g rostot és 1,2 g sót tartalmaz.

Összetevők
135 g sima liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
2 evőkanál porcukor
130 ml oz tej
1 nagy tojás, enyhén felverve
2 evőkanál olvasztott vaj (hagyjuk kissé kihűlni) vagy olívaolaj, plusz extra a főzéshez.

Tálaláshoz
juharszirup
vaj

amerikai palacsinta gyümölccsel
amerikai palacsinta gyümölccsel

Elkészítés

  • Szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot egy nagy tálba. Egy külön tálban vagy kancsóban keverje össze könnyedén a tejet és a tojást, majd keverje bele az olvasztott vajat.
  • Öntse a tejes keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével verje addig, amíg sima tésztát kap. Az esetleges csomók egy kis keveréssel hamar eltűnnek. Hagyjuk a tésztát néhány percig állni.
  • Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és tegyünk bele egy darabka vajat. Amikor megolvadt, adjunk hozzá egy kanál tésztát (vagy kettőt, ha a serpenyő elég nagy ahhoz, hogy egyszerre két palacsintát süthessünk). Nagyon sűrűnek fog tűnni, de ennek így kell lennie. Várjon, amíg a palacsinta teteje elkezd buborékosodni, majd fordítsa meg, és süsse, amíg mindkét oldala aranybarna lesz, és a palacsinta kb. 1 cm vastagságúra emelkedik.
  • Ismételje ezt addig, amíg az összes tészta el nem fogy. A palacsintákat alacsony hőmérsékletű sütőben melegen tarthatja, de a legjobb íze frissen, a serpenyőből kivéve van.
  • Tálaljuk egy kis valódi juharsziruppal és extra vajjal, ha szeretjük.

Recept tippek
Ha extra könnyű palacsintát szeretne készíteni, a sima lisztet helyettesítse sütőporos liszttel, és továbbra is használja a sütőport. A palacsintákat friss eperrel és jóféle vaníliafagylalttal tálaljuk.

Használjon fele hajdinalisztet és fele sima lisztet, és tálalja juharsziruppal és szalonnával. Egy teáskanál őrölt fahéjat is adhat a hajdina tésztához, és karamellizált almaszeletekkel és sűrű dupla tejszínnel tálalhatja.

Amerikai palacsinta egyszerűen elkészíthető recept

Ezek azok a vastag, szivacsos amerikai palacsinták, amelyeket gyakran fogyasztanak meleg juharsziruppal és ropogósra sült szalonnával. Én önmagában a sziruppal szeretem őket, de ha mégis szalonnát szeretnénk, szerintem a csíkos szalonna a legjobb. Ezeket a palacsintákat könnyen elkészíthetjük úgy, hogy a tésztát forró sütőlapra (sima, nem barázdált oldalra) vagy vastag aljú serpenyőre kanalazzuk.

amerikai palacsinta baconnel
amerikai palacsinta baconnel

ÖSSZETEVŐK
4-6 főre

2½ teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fehér cukor
2 nagy tojás (felvert)
30 gramm vaj (olvasztott és kihűtött)
300 milliliter tej
225 gramm sima liszt
vaj a sütéshez

Elkészítés

  • A legegyszerűbben úgy készíthetjük el, ha az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és pépesítjük.
  • Ha mégis kézzel keverjük össze a tésztát egy tálban, készítsünk egy mélyedést a lisztbe, a sütőporba, a sóba és a cukorba, verjük bele a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet, majd töltsük át egy kancsóba: sokkal könnyebb a tésztát a serpenyőbe önteni, mint kanalazni.
  • Melegítsünk fel egy sima sütőlapot vagy serpenyőt a tűzhelyen.
  • A palacsintasütésnél csak annyit kell észben tartanod, hogy amikor a palacsinta felső oldala felhólyagosodik és bugyborékol, ideje a második oldalt is megsütni, és ehhez csak kb. 1 perc kell.
  • Ebből kb. 16 nagyobb pénzérme nagyságú palacsinta lesz.
- hirdetés -