Ortopéd ülőpárna: típusok és rendeltetés

0
179

A modern emberek idejük nagy részét ülve töltik: a közlekedési eszközökön, a munkahelyükön, otthon, autóvezetés közben és így továb. A dinamikus ülőpárna használata megfelelő háttartásra késztet, ellazítja az izmokat, segít a hát- ás derékfájdalom megelőzésében.

Párnák típusai

A megfelelő modell kiválasztásához ismernünk kell az ülőpárnák osztályozását. Milyen lehet az ortopédiai üléspárna? A fő felosztás a következő.

  1. Párna hátfájás esetén.

A modell biztosítja a helyes testtartást ülés közben, valamint a gerinc különböző betegségeinek enyhítését és megelőzését is szolgálja. Egy ilyen eszköz segít a következő esetekben:

  • osteochondrosis;
  • gerincferdülés;
  • izomgyulladás;
  • keringési rendellenességek;
  • sérülések;
  • görcsök;
  • szédülés;
  • migrén.

Az ülőpárna segít a testnek a helyes testtartás felvételében anélkül, hogy az erek beszűkülnének és a lágy szövetek túlfeszülnének. A gerinckímélő párna székre hatékonyan enyhíti a fáradtságot és a feszültséget, ami nélkülözhetetlen az ülőmunkát végző emberek számára.

  1. Farokcsont párna.

Ez a modell a gerinc alsó zónájában lévő feszültség enyhítésére szolgál. A gerinc ülőpárna hozzájárul a keresztcsont és a farokcsont normál helyzetéhez ülés közben, illetve az egészséges vér- és nyirokáramláshoz a medencében.

Ezek rendszerint aranyér elleni párnák: kezelésükre és megelőzésükre. Ortopédiai párna használata ajánlott terhes nők számára, valamint szülés után is.

Az Ortek kínálatában mindenféle ortopédiai kiegészítő megtalálható, olyanok, mint például a gyógypárna üléshez vagy autós párna. Ez lehet egy gerinckímélő üléspárna vagy deréktámasz gépjárművezetők számára.

Hogyan kell helyesen használni?

A gyógyászati eszközök használatát általában a mellékelt utasítások ismertetik. Vannak alapvető szabályok arra vonatkozóan, hogyan kell helyesen ülni egy ortopédiai párnán.

Ügyeljen arra, hogy ne legyen húzó, és még kevésbé fájdalmas érzés ülés közben.

Az https://ortek.hu/ anyagjai alapján.

- hirdetés -