Mobilgarázs a gyors és praktikus megoldás

0
936
mobil garázs

Miért népszerűek a mobilgarázsok?

A hagyományos garázsok építése sokszor nem kedvező. Túl nagy területet foglalnak el, az építőanyagok drágulása miatt rendkívül drágák és építési engedély is kell az építkezéshez. Sokan a hagyományos garázs építése helyett alternatív megoldásokat keresnek. Az sem nagyon tanácsos, hogy a szabadban tároljuk az autót hosszú időn keresztül, mert az időjárás viszontagságai komoly károkat okozhatnak benne.

Egy ideális megoldás egy olyan mobil garázs lenne, amit gyorsan le lehetne bontani és egy másik helyen pedig ismét gyorsan fel lehetne állítani. A mobilgarázsok pontosan ezt a funkciót látják el, és számos előnyt nyújtanak a hagyományos garázsokkal szemben. Kisebb helyen elférnek, jóval olcsóbbak, könnyen és gyorsan felépíthetők, de ami a legfontosabb, hogy bármikor szétszerelhetők és egy másik helyen újra felépíthetők. A mobilgarázsoknak akkor is létjogosultságuk lehet, ha van már egy hagyományos garázsunk. Különböző kivitelben készülnek, amit jól át lehet tekinteni a mobilgarazs24.hu weboldalon. A könnyűszerkezetű, ponyvából készült mobilgarázst egyszerűen egy autó fölé fel lehet felhúzni, majd össze lehet csomagolni és be lehet tenni a csomagtartóba. A mobilgarázs persze az autó tárolásán kívül más célra is alkalmasak, egészen különböző célokra lehet felhasználni őket.

Mobilgarázsok kialakítása

A mobilgarázsoknak ahhoz, hogy betöltsék a mobilitással kapcsolatos elvárást, megfelelő könnyű szerkezettel kell, hogy rendelkezzenek. Az ilyen típusú garázsok nyilvánvaló előnye a kiváló ár-érték arány. Az olcsóságuk egyik titka a felhasznált építőanyagokban rejlik. A mobilgarázsokat tipikusan fémlemezekből vagy falemezekből építik fel. A fémlemezek viszonylag könnyű szerkezetnek számítanak és könnyen megmunkálhatók. A mobilgarázs alapját a fémvázszerkezet biztosítja. A vázszerkezet feladata az, hogy megtartsa az egész szerkezetet. A vázelemekhez közé lehet beilleszteni a különböző fémlemezeket. A fémlemezeket horganyzással és tüzihorganyzással látják el korrozióvédelem céljából, a lemez stabilitásának növelése érdekében a lemeznek trapézformája van.

A mobilgarázst forgalmazó cégek manapság ingyen leszállítják a mobilgarázsokat. Sokszor a szerelés munkadíja is benne van az árban, mivel a gyártó alkalmazottai villámgyorsan összeállítják a garázst. Egyszerűen egy sík terepet kell keresni, amely a mobilgarázs alapjául szolgálhat. Fontos ügyelni arra, hogy az építés sík, megfelelően szilárd területen történjen, hogy a garázs stabil alapokkal rendelkezzen. A cég alkalmazottai összeállítják a fémvázszerkezetet, beillesztik a fémlemezeket és végül felszerelik a tetőlemezt és kapukat. Bizonyos mobilgarázsok teljesen eltérnek ettől a klasszikus kialakítástól, de a szerelés módszere nagyjából azonos.

- hirdetés -