Hogyan változtathatja meg a balsan technika a bőrápolási rutinodat?

0
166
lábápolás

A lábunk talán az egyik legelhanyagoltabb testrészünk, ha a bőrápolást vesszük górcső alá. A bőrkeményedések sokszor a súrlódás és a nem megfelelő méretű cipő miatt pillanatok alatt kialakulhatnak. Sok esetben a körmök is szabályozásra szorulhatnak, hiszen a cipő nyomja, ezáltal eldeformálódhatnak. A bőrkeményedés eltávolításának fontossága nem csak esztétikai szempontok miatt fontos, hanem egészségünk megőrzése érdekében is. A nyári időszakban erre érdemes fokozottan odafigyelni. Nézzük meg, hogy pontosan miért kell napi rutinként a lábaink egészségéről is gondoskodnunk?

Befolyásolja mozgékonyságunkat

A lábunk szinte egész nap mozgásban van. Fáradhatatlanul megyünk sokszor a munkahelyen, vagy esetleg az edzéseken, futunk stb. Amikor egy bőrkeményedés kialakul, akkor a lábunk természetes mozgása is megváltozik és kényelmetlen lesz a mozgás vagy a lépkedés. A bőrkeményedés eltávolítása a balsan termékcsalád segítségével hatékonyan elvégezhető.

Fájdalom és kellemetlenség

Sokszor a bőrkeményedések is fájdalmat okoznak, ha nem cselekszünk időben. Járás vagy hosszabb ideig történő állás közben a bőrelváltozások fájdalmat okoznak. Amennyiben rendszeresen eltávolítjuk a bőrkeményedést és a körmök deformitása esetén az unibrace körömszabályozás mellett döntünk, akkor sokkal egészségesebb életet élhetünk. A korai felismerés és kezelés segíthet a probléma újbóli kialakulásának megakadályozásában.

A keringés

Ezek a problémák a keringésünkre is hatással lehetnek. Az oxigén és a tápanyagok sejtekhez való eljuttatása érdekében fontos a jó keringés. A bőrkeményedés eltávolításával serkenthetjük a véráramlást és elindíthatjuk a gyógyulási folyamatot, valamint a bőrünk is sokkal egészségesebb lesz.

A fertőzések megelőzése

A repedések a bőrön és a körmön is jelentkezhetnek, ezáltal gombák és baktériumok lephetik el lábunkat. Egy enyhe bakteriális fertőzéstől kezdve, egészen a súlyosabb állapotig bármi bekövetkezhet. Igyekezzünk elkerülni a fertőzéseket a napi ápolási rutin betartásával és a szakemberek segítségével.

Milyen lépéseket tegyünk meg

Amennyiben mi magunk nem tudunk és nem is szeretnénk a lábunk egészségével foglalkozni, akkor havonta legalább egyszer keressünk fel egy szakembert, aki a szükséges kezelést biztosítja számunkra. Igyekezzünk olyan cipőt választani, ami nem nyomja sehol a lábunkat így a különféle deformitásokat és fertőzéseket is elkerülhetjük.

- hirdetés -