Fontos tudnivalók a lemezfelniről

0
589
lemezfelni

Autótulajdonosként időnként sort kell kerítenünk a felni vásárlásra is. Hiszen egyrészt a szeretett autónk egyik fontos dísze, ami esztétikusabb megjelenést kölcsönöz neki. Másrészt pedig a kerék meghatározó elemeként is funkcionál, ami biztosítja az agy, illetve a gumiabroncs biztonságos kapcsolódását. A kérdés csak az, hogy lemezfelnit vagy alufelnit válasszunk-e?

A lemezfelni előnyei az alufelnivel szemben

A két típusú felni között az a különbség, hogy a lemezfelni acélból, az alufelni pedig alumíniumból készül, emiatt pedig más-más tulajdonságokkal rendelkeznek. Az acél alapvetően egy rendkívül ellenálló és nagy teherbírású anyag. Ez azt jelenti, hogy az ebből készülő felnik tartósabbak, ennek köszönhetően pedig jobban ellenállnak a karcolásoknak és a kisebb-nagyobb sérüléseknek is. A lemezfelni mellett szól az is, hogy olcsóbb, viszont azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy az acél nehezebb, mint az alumínium. Tehát elsősorban a téli vezetéskor jelent ideális megoldást, súlyánál fogva ugyanis jobb tapadást biztosít a havas és/vagy jeges utakon. Az is a pozitívumai egyike, hogy ha megsérül, akkor sokkal könnyebben javíthatók a hibák.

Ha Fiat Ducato felnire van szükséged

Természetesen akkor is megtalálod, amit keresel, ha egy Fiat Ducato felni vásárlására adnád a fejed, a lemezfelnik ugyanis széles választékban kaphatók. Különböző színű, illetve formájú típusok is rendelkezésre állnak, ami lehetőséget ad arra, hogy személyre szabott döntést hozz. Az autód kerekei olyan megjelenésre tehetnek szert, amilyet csak elképzelsz. Ráadásul nem is kell őrületes kiadásokba bocsátkoznod, az alu-felni.eu oldalon ugyanis ésszerű áron találod a különböző dizájnnal ellátott acélfelniket. Vásárláskor mindenképp figyelj oda a kerék átmérőjére, szélességére, de ezek mellett más paramétereket is szem előtt kell tartanod. Ilyen például a felfogást biztosító csavarok osztóköre és száma, az agyátmérő és az ET szám, amiket ugyanúgy figyelembe kell venni. Amennyiben bármelyik adatot illetően kétségeid vannak, az említett webáruházban szakértői segítséget is kaphatsz, hogy biztosan sikerrel záruljon a beszerzés.

- hirdetés -