A vajas csirke egy fűszeres csípős, de nem túl erős paradicsomalapú csirke curry. A mártás teljessége és íze a vajra épül.
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 cm -es darab friss gyömbér
- 100 g vaj
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 tk kömény
- ½ tl őrölt koriandermag
- ½ tl só
- 400 g hámozott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsom püré
- 400 g csirkemell
KÖRETHEZ
- 2 dl joghurt
- főtt jázmin rizs vagy karfiol rizs
- naan kenyér
Elkészítés
- A meghámozott és felszeletelt hagymát, a hámozott és apróra vágott fokhagymát és gyömbért megdinszteljük vajban. Adjunk hozzá a fűszereket az alaphoz
- Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét, és összekeverjük. Adja hozzá a kockára vágott csirkefilét a mártáshoz, és közepes lángon főzze fedő alatt (kb. 15 perc).
- Szórja friss korianderrel vagy petrezselyemmel, ízlés szerint.
- Tálaljuk joghurttal, rizzsel, vagy naan kenyérrel.
- hirdetés -