Vajas csirke curry – „Butter chicken” recept

0
653
vajas csierke butter chicken

A vajas csirke egy fűszeres csípős, de nem túl erős paradicsomalapú csirke curry. A mártás teljessége és íze a vajra épül.

  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 cm -es darab friss gyömbér
  • 100 g vaj
  • 2 tk garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk kömény
  • ½ tl őrölt koriandermag
  • ½ tl só
  • 400 g hámozott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 400 g csirkemell

KÖRETHEZ

  • 2 dl joghurt
  • főtt jázmin rizs vagy karfiol rizs
  • naan kenyér

Elkészítés

  1. A meghámozott és felszeletelt hagymát, a hámozott és apróra vágott fokhagymát és gyömbért megdinszteljük vajban. Adjunk hozzá a fűszereket az alaphoz
  2. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét, és összekeverjük. Adja hozzá a kockára vágott csirkefilét a mártáshoz, és közepes lángon főzze fedő alatt (kb. 15 perc).
  3. Szórja friss korianderrel vagy petrezselyemmel, ízlés szerint.
  4. Tálaljuk ​​joghurttal, rizzsel, vagy naan kenyérrel.
- hirdetés -