Spájz nélkül: Tárolási tippek a konyhában

0
547
sarok-konyhabutor

Egyszerű, de nagyszerű ötletekkel a kényelemért.

A konyha a ház egyik legfontosabb helyisége, ahol nemcsak főzünk, hanem az élelmiszereket, a főzéshez szükséges eszközöket is tároljuk; arról nem is beszélve, hogy gyakran az otthoni szociális életünk központja is. Ugyan nem mindig áll rendelkezésünkre egy külön spájz vagy kamra, de ettől még nem lehetetlen, hogy hatékonyan és rendszerezetten tárolhatjuk az élelmiszereinket és konyhai eszközeinket a megfelelő konyhabútor segítségével. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hasznos tippet arról, hogyan rendezhetjük be a konyhánkat, hogy optimálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló helyet.

Szervezettség kívül és belül

A konyhabútorok kiválasztásakor vegyük figyelembe a rendelkezésre álló teret. Az L-alakú vagy U-alakú konyhák gyakran jobbak a tárolás szempontjából, mivel több munkafelületet és szekrényt lehet elhelyezni bennük. Az elrendezés tervezésénél gondoljuk át, melyik részét használjuk a leggyakrabban a konyhának, és helyezzük oda azokat az eszközöket, élelmiszereket, amiket a legsűrűbben használunk. Használjunk falra szerelhető polcokat és akasztókat is, ha nem elég a bútorok kínálta hely. Ezek ugyanis remekül megfelelnek az edények, serpenyők, poharak, és egyéb kisebb konyhai eszközök tárolására.

Próbáljuk ki a belső szervezőket a fiókokban és szekrényekben. Ezek segítenek rendszerezni a konyhai eszközöket, tányérokat, evőeszközöket és akár az itt tárolt élelmiszereket is. A gyakran használt élelmiszereket, például lisztet, cukrot, teát és kávét, helyezzük könnyen hozzáférhető helyre. Az alsó polcokat hagyjuk a nagyobb és nehezebb tárgyaknak. Ha pedig a hely engedi, tervezzünk be egy önálló konyhaszigetet vagy étkező pultot. Ezek nemcsak plusz munkafelületet biztosítanak, hanem további tárolóhelyet is, például fiókok és polcok formájában.

Írásunk a Férfi szemmel és a Női portál szerkesztőségének segítségével készült.

- hirdetés -