Segítség a kandalló kiválasztásához

0
375
kandallo - benkel

A megfelelő kandalló kiválasztása egy rendkívül felelősségteljes feladat, hiszen a döntésünk hosszú évekre szól. Bár nem lehetetlen időközben változtatni az elképzeléseinken, de az bizony nem olcsó mulatság. Így érdemes inkább előre átgondolni, hogy melyik típusú készülék lesz számunkra az ideális. Ehhez először is tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen kandalló típusok közül választhatunk, illetve azok milyen előnyökkel rendelkeznek.

Milyen kandalló típusok léteznek?

A kandallók nagyon sokféle kivitelben készülnek, de alapvetően két nagy csoportra lehet osztani őket. Ottvannak a manapság nagy népszerűségnek örvendő elektromos kandallók, de a hagyományos modellek is remek választásnak bizonyulhatnak. Az elektromos készülékek azoknak jelentenek tökéletes megoldást, akik nem szeretnének bajlódni a hagyományos modell beépítésével. Nagyon egyszerűen és kényelmesen használhatók, jóformán csak egy gombnyomás kell ahhoz, hogy élvezhessük a lángnyelvek hangulatos táncát.

Ezzel szemben a hagyományos kandallók telepítése költségesebb és a szellőztetésre, rendszeres karbantartásra is oda kell figyelni. Cserébe viszont egy olyan fűtőtestet kapunk, ami valódi tűzzel képes felmelegíteni az otthonunkat. Ugye előtted van a régi vidéki házak nappalijának a képe, középen a nagy, robosztus kandalló, amiben ropog a tűz? Ezt az otthonos, meghitt hangulatot semelyik másik berendezés nem tudja pótolni.

Az öntvény kandalló előnyei

A kandallókat nemcsak a működésük, hanem a gyártási módjuk szerint is megkülönböztethetjük egymástól. Azokat a típusokat, amiknek az elemei gépi öntéssel készülnek, öntvény kandalló néven emlegetik. A minőségi, strapabíró anyagoknak köszönhetően a fűtőrendszerünk garantáltan időtálló lesz, ami azt jelenti, hogy még évek, évtizedek múlva is megbízhatóan fog működni. Gyorsan felmelegszenek, ugyanakkor nagy hőleadásra képesek, amit egyenletesen tudnak tartani. Tehát gyorsan és hatékonyan tudjuk vele befűteni az otthonunkat, mindamellett, hogy kiélvezhetjük a valódi tűz kellemes látványát is.

 

- hirdetés -