Öntvény kandalló modern otthonokba

0
285
vizteres ontveny kandallo

Mára már teljesen megszokottá vált, hogy számos olyan dolog jön vissza a köztudatba és éli reneszánszát, ami a modern időkben kissé visszaszorult. A kazánok korában a nyílt égéstérrel rendelkező tűzterek, amilyen a kandalló is, kevésbé voltak elterjedtek. A fejlődés ugyanakkor olyan megoldásokat hozott, amik ismét közkedvelté tették a romantika jegyében született rendszereket.

A biztonság tekintetében valóban nem túl előnyösek a hagyományos tűzterek, de a zárt égéstérnek hála ma már ugyanúgy melengetheti a testet és a lelket a modern kandalló. Ugyanakkor vásárlás előtt mindig figyelembe kell venni a különféle paramétereket és felmérni a pontos igényeket.

A központi elhelyezés gyakran alapvető, de választható sarok kandalló kivitel, ami különösen helytakarékos és szolidan simul bele bármilyen 21-ik századi otthon képébe, még teljesebbé téve azt. Ami nagy áttörés, az a betétek kialakítása, valamint a zárt égéstér. A látványról ugyanakkor a 800ºC-ig hőálló kerámiaüveg gondoskodik. Az kandalló ajtók oldalra nyílnak a biztonság jegyében. A megfelelő kiépítéssel pedig a lakás teljes hőigényét kiszolgálhatják.

Ezért népszerű a vízteres öntvény kandalló

A látványnál sokkal többet nyújtanak a vízteres öntvény kandalló rendszerek, hiszen képesek kiszolgálni az otthon minden hőigényét. A működési elvük ugyanaz, mint a kazánoké. Az adott helyiségben, ami többnyire a nappali, a közvetlen hőhasznosulás történik meg légfűtés útján, míg máshová a folyadék viszi a meleget.

A vízteres öntvény kandalló vásárlása előtt a pontos méretezés kapjon figyelmet, mert ennek függvényében található meg az ideális teljesítmény. A kiváló égést a többszintű légbevezetés garantálja. A primer és szekunder légbevezetés történhet az adott térből, de kiegészíthető külső forrásból nyert oxigénnel, ami tovább növeli a hatásfokot.

A közvetlenül a gyártótól érkező, kiváló alapanyagokból készült, professzionális kidolgozás mentén felépített Benkel vízteres öntvény kandalló sok éven át látja el a feladatát, az otthon szerves részévé válva. Valóságos élmény lesz az alkalmazása minden pillanata, amit a lángok feledhetetlen tánca boztosít. A befektetés tehát sokszorosan megtérül.

- hirdetés -