Tudnivalók a télikert építéséről

0
406
télikert

A télikert remek alternatívát jelent, ha ne csak tavasszal vagy nyáron szeretnénk kiélvezni a kertünk vagy udvarunk látványát, hanem ősszel és télen is. Természetesen úgy, hogy közben egy teljesen zárt, meleg helyiségben vagyunk és kényelmesen el tudunk helyezkedni, például egy kanapén vagy fotelen.

Mi az a télikert?

A télikert tulajdonképpen nem más, mint egy olyan terasz, amit minden oldalról beépítünk. Felül egy tetővel, oldalt pedig üvegfallal veszünk körbe annak érdekében, hogy ez a helyiség télen is használható legyen.

A terasz is sok boldog pillanatot tud okozni a tavaszi-nyári hónapokban, amikor szívesen megyünk ki, hogy elfogyasszuk a reggelinket vagy megigyunk egy kávét. Amikor azonban beköszönt a hűvösebb idő és zordabbá válik az időjárás, akkor kihasználatlanná válik. Arról nem is beszélve, hogy odahullanak a levelek, koszosak lesznek a kinti bútoraink és a galambok is gyakori vendégek lesznek a teraszon. Ez nagyon egyszerűen elkerülhető a beépítéssel, a télikert ugyanis egész évben használható.

Hasznos információk az előtető készítés árakról

Ha elkezdünk gondolkodni azon, hogy legyen-e télikertünk, előbb vagy utóbb felmerül bennünk a kérdés, hogy mennyibe kerülne? Először is fontos tudni, hogy minden esetben személyre szabottan készül az árkalkuláció, a költségeket ugyanis sok minden befolyásolja. Többek között nem mindegy, hogy mekkora terasz beépítéséről van szó, illetve, hogy a szerkezet milyen anyagból készül.

Az előtető készítés árak is nagymértékben függnek attól, hogy milyen elképzelést szeretnénk megvalósítani. Az egy irányba döntött, félnyereg tető például igen népszerű megoldás, mert egyszerűen létrehozható és az ára sem megfizethetetlen. Amennyiben a tető csak 3-4 méterre nyúlik ki, akkor az alapárat kell érte fizetni. Ha viszont ennél hosszabb tetőt szeretnénk, akkor az drágább lesz. Ugyanúgy többet kell fizetnünk a kupola jellegű tetőért is, ami két vagy három irányba döntött. A tetőkészítéskor a héjazás módja, anyaga is befolyásolja a végösszeget.

- hirdetés -