Konyhát tervezünk? Ezekre figyeljünk oda!

0
469
beépített konyhabútor

A konyha megtervezésére még egy átalakítás során is igazi fejtörést szokott okozni. Persze azt gondolnánk, majd megoldja a konyhatervező szakember ott, ahol megcsináltatjuk a konyhát. Viszont az a helyzet, hogy a mi igényeinket még ő sem fogja tudni eltalálni. Nagyon sok konyha készül úgy el, hogy valójában ki sem tudják használni a tulajdonosok. Szóval mire figyeljünk oda?

Pakolótér

Ha egy konyhatervezővel elkészíttetjük a terveket, ő valószínű számtalan pakolóteret fog beletervezni a konyhába. Fakkokat, fiókokat és még több fiókot… Ez persze egészen praktikus, viszont egyáltalán nem biztos, hogy szükségünk is lesz rá. Ha nincs annyi elpakolni valónk, viszont kiderül hogy sokkal több például az elektromos konyhai eszköz, mint amire gondoltunk, akkor nagyobb konyhapult kell, nem több fiók. És ha már a fiókoknál tartunk, ott is érdemes a méreteket úgy kialakítani, hogy az nekünk kényelmes legyen.

Magassági problémák

Ha túl magas, az sem jó. Ha pedig túl alacsony, az szintén kényelmetlen. Úgy lőjük be a konyhaszekrények magasságát, hogy minden családtagnak tökéletes legyen. Ezért ha terveztetünk, ne fogadjuk el az ajánlott magasságokat, mert egyáltalán nem biztos, hogy az a családunknak jó is lesz.

A beépített elektronikai eszközök elhelyezkedése

A beépített elektromos eszközök, például a beépített hűtő, a sütő vagy a mikró, nagyon jól mutatnak a helyünkön, ám van egy hatalmas hátrányuk is. A beépített eszközök helye szinte végleges, nem tudjuk utólag csak úgy átrakni őket. Ezért alaposan gondoljuk át, hogy az a hűtő mennyire lesz jó helyen. Nem fogja zavarni a székeket, ha kinyitjuk? Valóban elérjük kényelmesen? Ami pedig még ennél is fontosabb: a beépített eszközök mérete. Maradjunk a hűtő példájánál. Ha túl kicsit választunk, akkor később igen csak utána kell kutatni a lecserélés miatt, hiszen nem minden hűtő fog beleférni annak a helyére. Ráadásul ki sem tudjuk majd igazán használni, ha kiderül, hogy több hely kellene bele. Ezért mindig válasszunk úgy hűtőt, hogy alaposan gondoljuk át mit fogunk benne tárolni pontosan és mennyit. A fagyasztó részét is fontoljuk meg. Kevés fagyasztott élelmiszerre van szükségünk, vagy szeretnénk jó sokat tárolni? Ehhez mérten nézzük a hűtőt, mert a beépítés után már sokkal nehezebb lesz a csere.

- hirdetés -