Az elektromos grillezés előnyei – amiért megéri kipróbálni

0
584
grillezés

Nem is olyan régiben még csak a kiváltságosok számára voltak elérhetőek a külföldről átvett grillező berendezések, manapság azonban már fillérekért hozzájuthatunk a különféle kontakt grillező alkalmatosságokhoz. De mégis milyen előnyökre tehetünk szert ezáltal?

Egész évben élvezhetjük a frissen grillezett ételeket

A hagyományos grillel szemben a kontakt grillek elektromosan működnek, és ugyanúgy használhatjuk őket kint a teraszon, ahogyan bent is a konyhában. Rendkívül könnyen tisztíthatóak, nagyon gyorsan felmelegszenek a kívánt hőfokra és pillanatok alatt elkészül bennük az étel. Ezt pedig egész évben élvezhetjük. Nem kell megvárnunk a jó időt egy finom grillezett húshoz vagy zöldséghez.

A grillezett ételek egészségesek

Mivel a grillhez kevés zsiradék kell, ezért a grillezett ételek kifejezetten jól beilleszthetőek a diétába és az életmódváltásba is. A húsok szinte minimális zsírral elkészülnek, ráadásul nem égnek oda, maximum pirulnak. Ezen kívül a grillezett nyers zöldségeknél nincsen finomabb, a párolt zöldség a nyomába sem érhet. Ha elegünk van az unalmas párolt zöldségekből például a diétánk alatt, akkor a konyhai grillt nekünk találták ki!

Sokkal gyorsabban elkészül bennük az étel

A húsoknak is elég pár perc, a zöldségeknek még annál kevesebb is. Egy finom melegszendvics pillanatok alatt készen áll a fogyasztásra, sőt még palacsintát is süthetünk a sima lapos grill felületeken. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Egy komplett, több fogásos vacsorát készíthetünk el rajta pillanatok alatt, teljesen egészségesen. Kell ennél több? Miért bajlódnánk a főzéssel, ha nincs időnk?

Nincs mosatlan, zsíros edény és olajjal telefröcskölt főzőlap

Valószínű már mindenki tapasztalta, hogy egy nagyobb sütés után szinte minden olajos meg szószos lesz. A hús sütése pedig igazi horrort hagy maga után. Valójában senkinek sincs kedve egy egész napot mosogatással tölteni még a főzés után, ahogyan a főzőlapot sem szívesen csutakoljuk az odaégett zsírmaradványoktól. Az elektromos grillben készült ételek viszont nem tesznek ilyet. Egyrészt nem fröcsköl ki bennük a zsiradék, másrészt olyan könnyen tisztíthatóak, mint ha legalábbis egy tányért mosnánk el. A főzőlap tiszta marad, és negyed annyi edényt sem kell felhasználnunk egyetlen sütés miatt.

- hirdetés -