Ha már egy ideje a legjobb muffin recept után kutat, és mindezidáig nem talált rá a tökéletes leírásra, e cikk egészen biztosan a segítségére lesz. Mutatunk néhány kipróbált tippet, amivel ez a finom nasi is profi cukrászokat idéző magasságokba emelkedhet.
A legjobb muffin recept, avagy kezdjük az alapokkal
A jó muffin kívül kellemesen ropogós, belül pedig omlós. Hogyan érhetjük el ezt? Bár a muffin készítés viszonylag nem túl bonyolult procedúra, ha nem követjük pontosan a leírást, illetve kapkodunk, akkor nem leszünk teljes mértékben elégedettek a sütőből előkerülő finomsággal sem. Ha biztosra szeretnénk menni, a muffin nedves és száraz összetevőit külön-külön keverjük össze, majd egyesítsük a kapott mixtúrákat.
Legjobb muffin recept a vaníliás ízélmény jegyében
A legjobb muffin receptek mindig azok, amelyek sokáig keringenek a családtagok, barátok köreiben, és amelyeket többször is szívesen elkészítünk. A vaníliás ízvilág szerelmeseinek kedveskedve, az egyik legjobb muffin recept itt, helyben megismerhető:
Nedves összetevők: 100 g vaj, 160 ml tej, 2 tojás és vanília aroma
Száraz összetevők: 300 g búzaliszt, fél teáskanál szódabikarbóna, egy csipetnyi só, 150 g cukor és 2 teáskanál sütőpor
Néhány szóban a hozzávalók összeállításáról
Fontos! Az alapanyagok legyenek szobahőmérsékletűek. Kézzel dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat, majd lábasban olvasszuk fel a nedves hozzávalókat is. Ha a két mixtúra kész, következő lépésként össze kell dolgoznunk azokat. A száraz, lisztes anyaghoz fokozatosan adjuk hozzá a nedves mixtúrát is, lassú kevergetés közben. Az eredmény egy többnyire homogén folyékony tészta lesz, amelyet pihentetés nélkül azonnal betehetünk a sütőformába, majd a sütőbe. A sütőt egyébként 190 fokra érdemes előmelegíteni. Az imént részletezett, sokak által legjobb muffin receptnek kikiáltott süti 20 perc alatt készül el.
+ tipp a még finomabb összhatásért
Ha az alap muffin receptet kicsit felturbóznánk, például magvakkal vagy csokidarabkákkal, akkor a sütőbe való behelyezés előtt ezt nyugodtan megtehetjük. A választott extra hozzávalót egy spatulával nyomkodjuk be óvatosan a még folyékony muffin tésztájába.