A karácsonyi ajándék ötletek házilag is elkészíthetők, sőt, ezek a meglepetések sokkal szívből jövőbbek, mint bármelyik drága készen vett holmi. Ugyanis, amikor a kézműves alkot, akkor a szívét és a lelkét is beleteszi a folyamatba, és ha még a végeredmény nem is profi, a megajándékozott személy garantáltan jobban örül majd a saját készítésű meglepetésnek, mint egy sokadig tucatterméknek.
Karácsonyi ajándék ötletek házilag – a kezdőknek sincs mitől tartaniuk
A DIY területén járatlan személyek hajlamosak „túlaggódni” a dolgot, mondván, mindennemű tapasztalat és kézügyesség hiányában, a karácsonyi ajándék projektje is egészen biztosan kudarcba fog fulladni. Nos, mi arra bíztatunk mindenkit, hogy bátran vágjon bele a saját kezűleg alkotott meglepetések gyártásába, hiszen számos olyan technika létezik a barkács-berkeken belül, amelyet akár a teljesen kezdők is sikeresen elsajátíthatnak. Lássuk, melyek ezek!
Karácsonyi ajándék ötletek házilag: kopogtató és asztaldísz
Az ünnepek semmihez sem fogható hangulata már december elején átjár bennünket, éppen ezért nem is csoda, ha sokan már karácsony előtt bűbájos dekorációval árasztják el az otthonukat. Fokozzuk a hangulatot, és készítsünk karácsonyi kopogtatót az ajtóra, esetleg asztaldíszt az ünnepi teríték mellé. Az interneten számos videót találunk, hogyan készítsük el a koszorú alapját, sőt, a díszeket is. Persze a legközelebbi hobbiboltból is beszerezhetjük a szükséges komponenseket, amelyeket odahaza dekorelemmé komponálhatunk.
Süthető gyurmából karácsonyi dísz
Süthető vagy levegőn száradó gyurmából varázslatos, és ami még ennél is fontosabb, személyre szóló karácsonyfadíszeket alkothatunk. A lehetőségeink nincsenek korlátok közé szorítva: cuki hóember, télapó, rénszarvas vagy kifejezetten névre szóló díszek is készülhetnek.
Karácsonyi ajándék ötletek házilag a gasztro-meglepetések jegyében
Manapság roppant népszerű házi készítésű sütiket, mézeskalácsokat ajándékozni a szeretteinknek. A Pinteresten számos ötletet találhatunk a témában, a legjobb pedig az, hogy nem kell profi séfnek lennünk, hogy ínycsiklandozó finomságok kerüljenek ki a kezeink alól.