Bajusz formák, amik szinte bárkinek jól állnak

0
669
bajuszformák

Itt az ideje félretenni a borotvát és előkapni a bajuszfésűt, hiszen a bajusz ismét menőnek számít. Ennek a legtöbb férfi nagyon örül, hiszen a hipszter kultúra kibontakozása óta a bajusz ismét visszanyerte a presztízsét. Ez lehetőséget kínál a kísérletező urak számára, hogy egyes arcrészeket kiemeljenek, esetleg megváltoztassák a külsejüket. Egy jól megválasztott forma tökéletes megoldás, ha valaki nem akar drasztikus változásokat az arcán.

Ebben a cikkben olyan bajuszokat mutatunk be, amik szinte bárki számára jó választások lehetnek.

Bajuszok a porondon

Egy menő arcszőrzettel olyan vizuális élményt lehet nyújtani, amelynek segítségével jelezzük a külvilág számára, hogy milyen is a személyiségünk. A kutatások bebizonyították, hogy egy bajuszos és egy szakállas férfi sokkal előbb kelt alfahím hatást, mint egy borotvált úriember. Ehhez azonban kreativitásra és önállóságra van szükség, hogy mindezt megvalósítsa.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy bajusz mennyit ad hozzá a szexepilhez. A felmérések szerint a teljes szakáll gondoskodó hatást kelt, míg a borosta szexi, a bajusz pedig különleges és kreatív férfit takar. Legalábbis a hölgyek elmondása szerint.

Mit érdemes figyelembe venni?

Nem egyszerű eldönteni, hogy az egyes arcformához, melyik bajusz illik a legjobban. Mindezt ugyanis befolyásolja az arc szélessége, a magassága, valamint az, hogy szögletes vagy kerek idomokról van-e szó. A többség viszont azt sem tudja, hogy milyen az ő arcformája, kivéve a szemüveges urak esetében, ott valószínűleg kicsit jobban képben vannak.

Aki szereti a feltűnő, sűrű és egyedien formázott bajuszokat, azok vállalják, hogy bizony a legtöbb ember utánuk fog fordulni. Azonnal a figyelem középpontjába kerül, köszönhetően az extrém megjelenésnek. Pedig mondhatni teljesen természetes, hogy egy férfinak bajusza van, csak egy kicsit elszoktunk tőle.

Bajusz típusok igényes férfiak számára

A bajszok alfája és omegája a belépő szintű chevrot. Ennek igen egyszerű a formája, enyhén ívelt lefelé, a száj vonalánál azonban valamivel szélesebb. A formázáshoz és a vágáshoz sem kell semmilyen gyakorlat, így kiváló megoldás a kezdők számára. Szinte minden arcformához passzol, így ezzel nem lehet mellélőni.

Másik népszerű típus a lámpabúra, amely egy kicsit különbözik az előbb bemutatott változattól. Az eltérés csupán annyi, hogy a szélessége nem haladja meg a száj vonalát. A sarkok egyenesebbek, valamint nem lóghat rá a szőr a felső ajkakra.

A rozmár bajusz ezzel szemben sűrű és hosszú, az ajkak vonalánál valamivel szélesebb. Amennyiben valakinek dús a szőrzete, érdemes kipróbálnia, hiszen ennek ápolásával nem kell túl sok időt tölteni. Időnként vágni és formázni kell, de más dolog nincs vele. Tökéletes megoldás hosszúkás, ovális, szív, szögletes, valamint kerek és háromszög arcokhoz.

- hirdetés -