Zuhany lefolyó tisztítása házilag – a leghatékonyabb filléres megoldás

0
3059
Zuhany lefolyó tisztítás

A zuhany lefolyó tisztítás a legtöbb háztartás mindennapjainak kötelező részét képezi. Szerencsére a szóban forgó tevékenység egyáltalán nem ördöngös feladat, némi felkészüléssel simán elvégezhetjük a munkát és megelőzhetjük a dugulást.

A szaniterek dugulása – mi áll a jelenség hátterében?

Nincs olyan családi ház, ahol a szaniterek ne dugulnának el időről-időre. A toalett, különösen, ha nem rendeltetésszerűen használjuk azt, és az ételmaradékot, macskaalmot is ott kívánjuk eltűntetni, csúnyán el tud dugulni, ami természetesen az egész háztartást megbénítja. A zuhany lefolyó eldugulását általában a hajszálak, illetve az olajos és zsíros alapú kozmetikai készítmények okozzák.

Zuhany lefolyó tisztítás lépésről-lépésre

Mielőtt bármihez is kezdenénk, készítsünk a kezünk ügyébe szódabikarbónát és ecetet! Ezek a termékek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, és a rendeltetésbéli szerepük mellett, hatékony és nem utolsó sorban olcsó tisztítószernek minősülnek. Ha már felgyűrtük az ingujjat, és készen állunk a munkára, első lépésként távolítsuk el a zuhanykabinban lévő tisztító dugót. Ekkor az eldugult lefolyó szemmel látható jelei azonnal feltárulnak – távolítsuk el az itt lévő hajszálakat, miközben meleg vizet engedünk a csőbe.

Zuhany lefolyó tisztítása: vessük be az ecet és a szódabikarbóna szupererejét!

Miután kiszedegettük a vízsugárral fel-felbukkanó szennyeződéseket, következő lépésként keverjünk össze jóadag szódabikarbónát langyos vízzel, majd az így kapott, tejfelszerű mixtúrát öntsük a lefolyóba. Amennyiben makacs dugulással állunk szembe, tegyük fel az i-re a pontot 2-3 dl ecet segítségével. Az ecet lefolyóba öntése után hagyjuk a csövekben dolgozni az anyagokat, legalább egy éjszakán keresztül. Másnap reggel folyassunk forró vizet a lefolyóba. Végül pedig gratuláljunk magunknak, hogy sikerült házilag, viszonylag fillérekből elhárítani a dugulást.

Zuhany lefolyó tisztítás – ha nagy a baj

Persze megtörténhet, hogy a durva dugulások ellen már a házi praktikák is kevesek. Ez esetben hívjunk profi duguláselhárítót, aki gyorsan megoldja a problémát!

- hirdetés -