Lézeres szőrtelenítés, szabadulj meg a szőrtelenítési rutintól!

0
27
Lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés egyre népszerűbb megoldás mindazok számára, akik tartós eredményeket szeretnének elérni a nem kívánt szőrszálak eltávolításában. De hogyan is működik ez az eljárás, és miben rejlik a töretlen népszerűsége? Olvass tovább és ismerd meg a tartós szőrtelenítés csínját-bínját!

Ezen alapszik a lézeres szőrtelenítés sikeressége

A lézerfény hatékonyabban működik a sötétebb szőrzettel rendelkező egyéneknél, hiszen a sötét szőrszálak jobban elnyelik a lézerfényt. A professzionális gépek optimális fényintenzitást biztosítanak, a beállítások szőr- és bőrszínhez igazíthatók, ezáltal a lézeres kezelés személyre szabottan történhet.

A kezeléshez legjobban a néhány milliméteres szőrszálak alkalmasak, ezért fontos, hogy a beavatkozások között is lehetőleg borotvával szőrtelenítsük a kezelendő területet, ha nem akarunk hegesedést vagy pigmentációt előidézni bőrünkön. Az eljárás után a szőrszálak pár napon belül maguktól kihullanak.

Lézeres szőrtelenítést a test szinte bármely területén alkalmazhatjuk, beleértve az arcot, bikinivonalat, illetve a férfiak által leggyakrabban kezelt területeket, mint a hát és a nyak. Az érzékeny helyeken, ahol a gyantázás fájdalmas lenne, a lézeres szőrtelenítés fájdalommentes és tartós simaságot biztosít.

Nők esetében az arcon megjelenő szőrszálak borzasztóan zavaróak lehetnek, amelyeket nem minden esetben egyszerű eltüntetni, például a borotválás nem igazán opció. Ilyen esetekben a lézeres kezelés életminőség javító lehet, így nem érdemes sokáig gondolkodni rajta.

Na ne szőrözzünk! – Ezért van szükség több kezelésre

A szőrszálak növekedése három fázisból áll: anagén (növekedési), katagén (átmeneti) és telogén (nyugvó). A lézeres szőrtelenítés az anagén fázisban lévő szőrszálakra hat, ahol a lézerfény a szőrszálakon keresztül a szőrtüszőre hat, elpusztítva azt hőenergiával. Az elpusztított szőrtüsző többé nem termel újabb szőrszálakat.

Mivel a szőrszálak növekedési ciklusai eltérnek a test különböző részein, ezért több kezelésre van szükség ahhoz, hogy az összes szőrtüsző inaktívvá váljon. A tapasztalatok szerint a kezeléssorozat háromnegyedénél a szőrszálak körülbelül 80%-a nem nő vissza, és a végső kezelések célja a maradék 20% eltüntetése.

Érzésre talán a csipkedés jellemzi leginkább a kezelést, azonban a gyantázáshoz vagy epiláláshoz képest fájdalommentesebb megoldást jelent. Mellékhatásként jelentkezhet enyhe bőrpír vagy viszketés, ezek azonban teljesen normális reakciók, amelyek maguktól is elmúlnak, igény szerint pedig enyhíthetjük az orvos által javasolt krémekkel.

Javasolt, hogy a kezelési időszak során a bőrfelület napfénytől védett legyen, elkerülve a napozást és a szolárium használatát, valamint a kezeléssorozatot is érdemes kevésbé napfényes időszakban elkezdeni, például ősszel. Dr. Békés Annamária és az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum szakértő munkatársai már hosszú évek óta foglalkoznak lézeres kezelésekkel, ezalól a tartós lézeres szőrtelenítés sem jelent kivételt.

- hirdetés -